Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Όχι άλλη κρέμα γάλακτος........ έλεος.......PESTO GENOVESE


Αν θέλετε να πετάξετε τα λιγοστά λεφτά σας, μπορείτε να μου πείτε να σας προτείνω ένα κάμπινγκ που τόλμησα και πήγα.

 Οκ περνάω οικονομικές στενότητες δεν είμαι ο μόνος. 
Δεν έκανα διακοπές και είπα να πάω το τριήμερο της Παναγίας σε ένα κάμπινγκ καμιά ώρα μακριά από την Αθήνα. 
Φτηνές τιμές το διαφήμιζε φτηνή ποιότητα μας βγήκε.


Δεν στέκομαι στην λεπτομέρεια που δεν κλείσαμε μάτι όλη νύχτα, διότι μια ο ένας είχε νταλκάδες και έβαζε στο σκυλο-ποπ-λαϊκό-ροκ-ραπ-σκυλό τραγούδι του τέρμα τα γκάζια 3 ή ώρα τα μεσάνυχτα. Μια οι άλλοι βάλθηκαν να στήσουν την πρώτη σκηνή της ζωής τους στις 2 ή ώρα την νύχτα χωρίς φακό και με μια παλαβιάρα γκόμενα-καμένο μυαλό και μαλλί, να ουρλιάζει στον φίλο της που διάολο να κρεμάσει το κώλο-φαναράκι της. 
Κάτι η άλλη η παλαβιάρα αλκοόλα τσακωνόταν με τον φίλο της, που παρεμπίπτοντος ο άνθρωπος ήταν τζέντλεμαν απέναντι της την ώρα που αυτή τον απειλούσε οτι θα του κόψει τα αρχίδια και άλλα σεξουαλικού περιεχομένου απειλές.  


Δεν στέκομαι στην λεπτομέρεια που οι καθαρίστριες καθάριζαν τις τουαλέτες με νερό, σκέτο νερό.


Δεν στέκομαι στην λεπτομέρεια που ο ένας και μοναδικός καταψύκτης του κάμπινγκ ήταν μια ρώσικη ρουλέτα. Θα κολλήσω σαλμονέλα ή δεν θα κολλήσω; 
Αν δεν έχετε δει κοινόχριστο νεροχύτη γεμάτο ως πάνω με νερό και μέσα του πεταμένα χύμα κοτόπουλα και σουβλάκια για να ξεπαγώσουν, με τα ζουμιά να έχουν κάνει free art στο πάτωμα έ δεν έχετε δει τίποτα. Σκέφτομαι την εικόνα σε συνδυασμό με τις μυρωδιές του καταψύκτη και ακόμα έχω να πλησιάσω κοτόπουλο. 


Αν δεν έχετε δει άτομα να πλένουν τα φρούτα τους στους νιπτήρες των κοινόχρηστων αποχωρητηρίων που όπως είπα το μόνο χλώριο που τους απολύμανε ήταν το χλώριο με το οποίο χλωριώνει η ΕΥΔΑΠ το νερό. Τότε δεν ξέρω τι να άλλο να πω. 


Δεν με πείραξε ούτε η  φάτσα του υπεύθυνου που κάθε λίγο και λιγάκι ξεπρόβαλε μπροστά μας από τα πιο απίθανα μέρη. Τσα.
''Πως περνάμε καλά; καλά;'' Τσα.




Αυτό που με πείραξε ήταν ο μαλάκας ο σεφ που με κορόιδεψε μέσα στα μούτρα μου. 


Ερώτηση εγκυκλοπαιδική απευθύνετε σε σας αναγνώστες. 


- Πόση κρέμα γάλακτος περιέχει η σάλτσα PESTO GENOVESE ; 


Για την ιστορία ο μαλάκας που αυτοαποκαλείται σεφ και ο εξαίρετος υπεύθυνος  του κάμπινγκ που μας τον διαφήμιζε σαν την λαμπρή διαφορά, μου έφεραν μπροστά στα μούτρα μου μια μερίδα σπαγγέτι με πέστο. Φτιαγμένη από παραβρασμένα ανάλατα σπαγγέτι με πολύ μα πάρα πολύ κρέμα γάλακτος και δύο τρία φύλλα ψιλικομμένου βασιλικού.


Έκανα παράπονα, αλλά στον βρόντο. Ο υπεύθυνος με το ''χαμόγελο δεν τρέχει τίποτα'' προσπαθούσε να με πείσει ότι ο σεφ είναι πολύ καλός.






Συνταγή  PESTO GENOVESE  (ας την διαβάσουν όποιοι πρέπει να την διαβάσουν.)
για 4 άτομα


Πλατύφυλλος βασιλικός γύρω στα 50γρ
μισό ποτήρι περίπου ελαιόλαδο 
6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα  reggiano 
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πεκορίνο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και καρύδια ή μείγμα αυτών των καρπών
χοντρό αλάτι




 Λοιπόν πρέπει να έχετε στο μυαλό σας να το δουλέψετε γρήγορα σε ένα γουδί, για να μην οξειδωθούν τα φύλλα. 
Πλένετε τα φύλλα με κρύο νερό και τα αφήνετε να στεγνώσουν,
Στο γουδί ρίχνετε την μια σκελίδα με λίγο αλάτι και πολτοποιήστε ελαφρά. 

Ρίξτε τα μισά φύλλα σε δόσεις, χτυπάτε ελαφρά σαν να ανακατεύεται περισσότερο παρά σαν να χτυπάτε. Ρίξτε την άλλη σκελίδα με λίγο αλάτι, χτυπήστε ελαφρά μέχρι να λιώσει και ρίξτε σε μερίδες τα υπόλοιπα φύλλα.
Όταν γίνουν ένας πολτός ρίξτε τα τυριά ανακατέψτε και μετά ρίξτε σιγά σιγά το λάδι, μπορεί να μην το ''πιει'' όλο. Δοκιμάστε σε γεύση διορθώστε στο αλάτι και έτοιμο. Σερβίρεται με τομάτες, ''δένεται'' με σάλτσα τομάτας, ή ταιριάζει με σπαγγέτι.







5 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    κρέμα στο πέστο; μάλιστα μάλιστα...
    έχω την εντύπωση πως στο γενοβέζικο πέστο γνωστής μάρκας ζυμαρικών, όντως, υπάρχει και κρέμα.
    Άρα ο "σεφ" δίκαιο έχει να μπερδεύτηκε. τς τς τς,κι εσύ, υπερβολικός! :)))))))))))
    Ωραία η συνταγή σου, δυστυχώς την φτιάχνω στο μιξεράκι αφού δεν έχω ακόμη γουδί (με ελληνικά ανάλογα τυριά βεβαίως βεβαίως)

    για το κάμπιγκ τί να πεις...για τους λοιπούς κατασκηνωτές,...σιωπή μάλλον. Η καθαριότητα και οι λοιπές συνθήκες όμως απαράδεκτες και μήπως να το καταγγέλατε;
    Δεν έχω μείνει ποτέ σε τέτοιο κάμπιγκ! ://////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά είναι το μιξεράκι, αλλά πρόσεχε μην το δουλέψεις πολύ ώρα γιατί θα χαλάσει ο βασιλικός.

    Το μεγαλύτερο μέρος της βρόμας και της ασυδοσίας προερχόταν από τους ίδιους τους κατασκηνωτές.

    Κάνω κάμπινγκ πάνω από δέκα χρόνια και σε όλα τα κάμπινγκ υπάρχει κάποιο ενημερωτικό με την λειτουργία και τους όρους του κάμπινγκ.

    Ε λοιπόν αυτό δεν είχε τίποτα, ο καθένας έκανε ότι γούσταρε ότι ώρα γούσταρε, καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων κατασκηνωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρέμα γάλακτος στο pesto."Καλός" ο chef του κάμπινγκ. Και κάτι άλλο. Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε για κάμπινγκ. Ούτε σεβασμός στον άλλον που είναι δίπλα μας ούτέ τίποτα. Κανονικά κάτι τέτοιοι τύποι θα πρέπει να κάνουν διακοπές μόνοι τους μακριά απ΄τον πολιτισμό και μακριά απ΄όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΤΕΧΝΗ
    ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΙΕΚ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ &
    ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

    Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως ο Τομέας Επισιτισμού & Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, του κορυφαίου ΙΕΚ στον ΠΕΙΡΑΙΑ, προσφέρει διετή προγράμματα σπουδών που οδηγούν στην απόκτηση κρατικού πτυχίου για την ειδικότητα :

    • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


    Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείστε τώρα

    Αθήνα : Πατησίων 31 ,Tηλ.: +30 210 5279500

    Πειραιάς : Φίλωνος 39 , Τηλ.: +30 210 4120714, 210 4221141

    Γλυφάδα : Λ.Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31,Τηλ.: +30 210 9640117, 210 9644740

    Θεσσαλονίκη : Βαλαωρίτου 9 ,Τηλ.: +30 2310 541085, 2310 533255




    ΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

    www.iekxini.edu.gr – infoiek@xinis.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @unknown Δεν είναι λίγο Θλιβερό να διαφημίζεις την σχολή σου δια μέσου σχολίου στο blog μου? Τόση μιζέρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή