Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Η δικτατορία του χρόνου και ένας σύνδεσμος για Panettone

Μου αρέσει, όταν γυρίζω σπίτι από την δουλειά, να μελετάω μουσική ή να πασαλείβω τα ρούχα μου και το οικιακό μου εξοπλισμό με χρώματα, προσποιούμενος τον ζωγράφο. 
Καμιά φορά γράφω και καμία σκέψη μου, στο μπλογκ μου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει σκέψη, πράγμα που δεν το έχω και σε πλήρη αφθονία τον τελευταίο καιρό, παρόλο που την τηλεόραση την έχω καταργήσει τα τελευταία πέντε χρόνια. 
Αν και, οι δραστηριότητες αυτές, ανήκουν σε ένα αυστηρό προσωπικό επίπεδο, κατά έναν μαγικό τρόπο επεκτείνονται και στους ανθρώπους με τους οποίους συνδέομαι είτε με φιλικό, είτε με συγγενικό δεσμό. Ωστόσο η φιλενάδα μου, μπορεί και με αντέχει. Και για αυτήν την αντοχή της, πρέπει να ευχαριστήσω τις ωτοασπίδες σιλικόνης και τα πανίσχυρα  απορρυπαντικά που αφαιρούν κάθε είδος λεκέ πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια. Η τεχνολογία βοηθάει στην διατήρηση των μακροχρόνιων σχέσεων αγάπης. Αλλά και εγώ με την σειρά μου, αντέχω τις δικές της ασχολίες, όπως είναι η εκμάθηση τρομπέτας. Οι ωτοασπίδες σιλικόνης είναι ένα θαύμα της τεχνολογίας.

Οι καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες, ή αυτά τέλος πάντων που κάνω. Έχουν επίδραση, όπως προανέφερα,  και σε άτομα τα οποία δεν θα επηρέαζα σε άλλη περίπτωση. Συνήθως αρκούνται στο να μου επισημαίνουν ότι χάνω το χρόνο μου. 

Η έκφραση αυτή, ομολογουμένως, με έχει προβληματίσει. Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει το χρόνο να μην είναι χαμένος; Προσπάθησα να θυμηθώ από την παιδική μου ηλικία τι μπορεί να έχω κάνει στραβά, ή μάλλον τι μας έχουν μάθει να θεωρούμε χαμένο χρόνο και τι όχι. Παράδειγμα, οι ώρες του σχολείου είναι χαμένος χρόνος; Οι ώρες μελέτης για το σχολείο;
Σαφώς και όχι, θα πούμε. Αλλά οι ώρες του σχολείου και οι ώρες μελέτης για το σχολείο προφανώς δεν είναι στις πρώτες επιλογές του παιδιού. Ή τουλάχιστον όλων των παιδιών, υπάρχουν και τα παιδιά που τους αρέσει. 
Οι ώρες του φροντιστηρίου εκμάθησης ξένων γλωσσών; Είναι χαμένος χρόνος ή όχι; Εντάξει δεν είναι, αν το δούμε σαν τρίτοι, αλλά και πάλι δεν είναι μια επιλογή διαχείρισης χρόνου από το παιδί. Η διαχείριση αυτού του χρόνου προέρχεται από αποφάσεις άλλων, των γονιών σε αυτή την περίπτωση.Το παιδί δεν έχει αποφασίσει στο πως θα διαχειρίζεται τον χρόνο του...... 


το κείμενο το έχω κάνει για λογαριασμό του eydoll και την συνέχειά του μπορείτε να την διαβάσετε εδώ


και επειδή έρχονται Χριστούγεννα για ρίξτε ματιά εδώ:  το γλυκό της κυριακής
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου