Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Άλλη μια σημαντική νίκη του μποϋκοτάζ (ΒDS): Καλλυντικά Ahava

αντιγράφω από το :http://omniatv.com/blog/ds-ahava.html



Ένα μήνα μετά την απόφαση ιαπωνικής εταιρείας διανομής, να σταματήσει να παρέχει προϊόντα της Αhava, λόγω των παράνομων συμπεριφορών της εταιρείας αλλά και της κερδοσκοπίας που αντλεί από την κατοχή της Δυτικής Όχθης, μια μεγάλη νορβηγική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης ανακοίνωσε ότι, και αυτή, θα σταματήσει τις πωλήσεις όλων των προϊόντων Ahava σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα προϊόντα της Ahava κατασκευάζονται στον παράνομο εποικισμό της Δυτικής Όχθης Mitzpe Shalem, με πόρους που προέρχονται από τη Νεκρά Θάλασσα, στη Δυτική Όχθη. Από τα κέρδη της συγκεκριμένης εταιρείας καλλυντικών επωφελούνται οι έποικοι και της Κάλια, οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες της Ahava.


Η Νορβηγική Ένωση Fagforbundet δήλωσε στην ιστοσελίδα του Κινήματος BDS σήμερα ότι:

Η Νορβηγική αλυσίδα λιανικής πώλησης VITA δημοσιοποίησε την Παρασκευή την απόφασή της να σταματήσει όλες τις πωλήσεις των προϊόντων που προέρχονται από εποικισμούς στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Η VITA επομένως θα σταματήσει την πώληση των προϊόντων από την μάρκα καλλυντικών Ahava. Η VITA ήταν ο κύριος πωλητής των καλλυντικών Ahava στη Νορβηγία, και η απόφαση αυτή θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τις πωλήσεις των προϊόντων Ahava.

Η απόφαση της αλυσίδας VITA, να μην αγοράζει προϊόντα που παράγονται στους ισραηλινούς εποικισμούς στην Δυτική Όχθη, στηρίζεται στις αρχές και στη θέση της εταιρείας να μην συμβάλει στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Αυτή είναι επίσης η θέση της NorgesGruppen, μια εταιρεία που κατέχει το 49% των μετοχών της VITA. Η Bama, μια θυγατρική εταιρεία της NorgesGruppen έχει εφαρμόσει την ίδια πολιτική όσον αφορά τα ισραηλινά φρούτα και λαχανικά για πολλά χρόνια ήδη.

Η απόφαση της VITA έρχεται ως αποτέλεσμα μιας διαρκoύς άσκησης πιέσεων από την οργάνωση Norwegian People's Aid και την νορβηγική Ένωση Δημοτικών και Γενικών Υπαλλήλων (Fagforbundet), παρέχοντας συνεχώς στη VITA και τους ιδιοκτήτες της πληροφορίες για την Ahava και την παραγωγή της στον εποικισμό Mitzpe Shalem. Ακτιβιστές στη Νορβηγία είχαν επίσης επικεντρωθεί στην Ahava και θα εγκαινιάσουν τώρα μια νέα εκστρατεία προς άλλα καταστήματα και εταιρείες, ώστε ακολουθήσουν το παράδειγμα της VITA.

http://electronicintifada.net/blogs/nora/bds-victory-ahava-products-dropped-major-retail-chain-norway

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου