Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Ραγού Τοσκάνης

Επειδή ετοιμάζω μια μεγαλειώδεις συνταγή για να σας δώσω, σας δίνω για αρχή τις βασικές σάλτσες που θα χρειαστούμε. Η μια ήταν η μπεσαμελ η άλλη είναι το ραγού Τοσκάνης (κόκκινη σάλτσα κρέατος)


2 καρότα
2 φύλλα σέλερι
2 κρεμμύδια
150 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
φρέσκο μαϊντανό 
350 γρ κιμά μοσχαρίσιο (ή χοιρινό)
200 ml λευκό κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη 
1 φύλλο δάφνης
λίγο δεντρολίβανο
αλάτι 
πιπέρι






Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια τα καρότα κρεμμύδια σέλερι ( οι Γάλλοι το λένε μπρινουάζ τον τρόπο κοπής σε μικρά τετράγωνα  )


Καίμε τον πάτο μιας κατσαρόλας, ρίχνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα κυβάκια χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε σκόρδο μαϊντανό συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά
Δυναμώνουμε την φωτιά στο φουλ μέχρι να κάψει το μείγμα και ρίχνουμε τον κιμά, περιμένουμε να πάρει χρώμα και ρίχνουμε το κρασί, τις ντομάτες, και τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 3 ώρες.Αν πάει να ''στεγνώσει'' ρίχνετε λίγο νερό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου