Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Pasta al pomodoro secco


Μια παραδοσιακή συνταγή από την Σικελία για όλους τους μακαρονάδες. Ναι είμαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας γι΄αυτό και έχω σκοπό ανά δύο γαλλικές τεχνικές να σας δίνω και μια ιταλική σπεσιαλιτέ. Αν και όσοι ασχολείστε με τη μαγειρική στάνταρ μαγειρεύετε κάτι που έχει τη βάση του στην γειτονική χώρα.

Όταν αναφέρομαι στην ιταλική κουζίνα μου έρχεται στο μυαλό ο εθνικός μας ιταλός μάγειρας ο Έκτορας Μποτρίνι, αυτός που ωρύεται σε κάθε εκπομπή για την σαβούρα που πασάρουν οι εκάστοτε εστιάτορες, που συνέχεια υποστηρίζει τα φρέσκα υλικά, που μιλάει για σωστή μαγειρική, που μας λέει από το ραδιόφωνο για την μυστική συνταγή της γιαγιάς του από την Τοσκάνη και στο τέλος μας διαφημίζει τα πατατάκια σαν το σούπερ φαγητό.

Δεν τον κατηγορώ ο καθένας μας κάνει κουμάντο στα οικονομικά του και προσπαθεί να κάνει τις πιο συμφέρουσες συμφωνίες, αλλά έχει ανάγκη ένας φτασμένος σεφ να διαφημίσει πατατάκια ; Αν ήθελε να διαφημίσει κάτι ας διαφήμιζε σκεύη μαγειρικής ή κάτι άλλο εκτός από junk food. Μην τα γαμάς όλα για χάρη του κέρδους.

Βασικά μου έρχονται στο μυαλό ένα σωρό μάγειροι και ζαχαροπλάστες που έχουν αποκτήσει
σαν δεύτερο επάγγελμα αυτό του πωλητή αγαθών της βιομηχανίας τροφίμων. Κάτι μου κάνει σαν από τους αθλητές που κοπιάζουν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο για να διαφημίσουν μετά σαμπουάν και αποσμητικά.
Και εδώ έρχομαι να επιβεβαιωθώ, ότι πολλοί είναι αυτοί που θέλησαν να σπουδάσουν την γαστρονομία ως ένα επάγγελμα με πολλά χρήματα. Όχι όλοι μα πολλοί.


Υλικά για 4 άτομα

180γρ σε λάδι κομμένες σε λεπτές φέτες
1 ξερή πιπεριά τσίλι (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε μπούκοβο αν δεν έχετε ούτε από αυτό, βάλτε πιπέρι καγιέν αν δεν έχετε ούτε από αυτό, θα φάτε την μακαρονάδα ξενέρωτη)ζυμαρικά 350 με 400 γρμ
βασιλικό φρέσκο (αν δεν έχετε ώρα να πάτε στην αγορά για ψώνια...)
τριμένο τυρί προβολόνε (οκ, εντάξει δεν το βρίσκεις συχνά, σε κάνα μεγάλο σούπερ μάρκετ ίσως, αλλά ένα καλό ελληνικό κασέρι είναι μια χαρά)


εκτέλεση :

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε το λάδι από τις τομάτες να ζεσταθεί και μετά ρίχνετε τις τομάτες. Τις σοτάρετε και μετά ρίχνετε τα καυτερά και αλάτι. Βράζετε τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι, ρίχνετε τριμμένο τυρί και έτοιμο.

Εύκολο; Γελοίο, αλλά πεντανόστιμο το φτιάχνω όταν γυρνάω από την δουλειά και θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου