Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Λαζάνια με Σάλτσα Κρέατος

200γρ σιμιγδάλι 
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά 
λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας νερό (αν χρειαστεί)


Βάζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη, κανονικά οι Ιταλοί σου λένε σε ένα ξύλινο τραπέζι αλλά δεν καθαρίζουν αυτοί μετά το τραπέζι μου από το χάος.
Ανοίγετε μια λακούβα και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνετε πολύ καλά, το καλά είναι σχετικό αλλά όταν λέω καλά εννοώ συνεχές ζύμωμα για 20 με 25 λεπτά.
Αφήνετε τη ζύμη σε ηρεμία για μισή ώρα, σκεπασμένη.
Την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο και την κόβετε σε κομμάτια 15x20.
Βουτάτε τα φύλλα σε βραστό νερό για κάνα λεπτό και τα βάζετε σε μια καθαρή πετσέτα να στραγγίξουν.


Τώρα θα χρειαστούμε το Ραγού και την μπεσαμέλ, η μπεσαμέλ θέλει την διπλάσια ποσότητα από αυτή που έχω δώσει, και λίγο παραπάνω δεν πειράζει.
  
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια, μια ραγού, μια μπεσαμέλ, μια παρμεζάνα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Η τελευταία στρώση λαζάνια καλύπτετε μόνο με μπεσαμέλ.




Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.






Αφήστε το να κρυώσει περίπου μισή ώρα μέχρι να το κόψετε.











1 σχόλιο:

  1. είναι μια παραλλαγή από τα λαζάνια Bolognese, η διαφορά είναι στη σάλτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή